Οι καλοί φίλοι | Μόνοι στο Μαθράκι
1083
post-template-default,single,single-post,postid-1083,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-13

Οι καλοί φίλοι

Ο άνθρωπος δε χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένος. Οι φίλοι οι πραγματικοί, είναι κάτι πολύτιμο. Κι όταν τους βρεις, πρέπει να τους κρατήσεις.

«Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε» λένε και όταν μιλάμε για αληθινούς φίλους αυτό είναι αλήθεια. Κι εγώ εδώ στο Μαθράκι, βρήκα άλλη μία οικογένεια. Η Ευγενία, ο Δανίλης, η Σπυριδούλα, ο Κώστας, η κυρα-Μαρία, Η Αλεξάνδρα και ο Χρήστος είναι οι άνθρωποι που είναι η δεύτερη οικογένειά μου από τότε που ήρθα σχεδόν.

Αν δε μιλήσουμε ή αν δεν ιδωθούμε μια φορά την ημέρα, ή το αργότερο κάθε δεύτερη μέρα, 100 φούρνοι θα γκρεμίσουν και το σύμπαν θα έρθει πάνω κάτω. Νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο, βοηθούμε όταν και όσο μπορούμε, και πάνω από όλα αγαπάμε ο ένας τον άλλο.

Αυτοί οι άνθρωποι άνοιξαν σε εμάς τις καρδιές και τα σπίτια τους και μας έκαναν μέλη της οικογένειας τους. Άνθρωποι με καρδιά μεγάλη να χωρέσει όλο τον κόσμο, αλλά επίσης και άνθρωποι ντόμπροι, ειλικρινείς, που δε φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.

Το τραπέζι

Ο Αλέξανδρος Δουμάς κάποτε είπε, «Στη φιλία ξεχνά κανείς τι δίνει και θυμάται τι παίρνει.» Κι έτσι πρέπει να είναι. Όταν δίνεις περιμένοντας ανταλλάγματα δεν δίνεις από την καρδιά σου, αλλά από το ΕΓΩ και το συμφέρον σου. Και οι παραπάνω άνθρωποι δίνουν απ’ την καρδιά τους. Έτσι κι εγώ θέλοντας απλά να πω ένα “Ευχαριστώ” για όλα όσα έχουν κάνει και κάνουν για εμάς, αποφάσισα να τους μαζέψω να φάμε μαζί. Η Ευγενία με τον Δανίλη μας την έσκασαν μια και ο καιρός δεν τους επέτρεψε να είναι εδώ. Αλλά καλύτερα γιατί έτσι έχουμε δικαιολογία να το επαναλάβουμε όταν θα είναι και αυτοί εδώ.

Η προετοιμασία

Από τις προηγούμενες ημέρες τα κορίτσια (η Σπυριδούλα και η Αλεξάνδρα) με ρώτησαν τι να φέρουν, αν χρειάζομαι κάτι, και καταλήξαμε στο ότι η μία θα κάνει γλυκό και η άλλη πίτα. Εμείς παραγγείλαμε τα απαραίτητα και φυσικά την ημέρα της μάζωξης (χθες) εγώ ως συνήθως όλο και κάτι είχα ξεχάσει. Να’ ναι καλά ο Τασούλης που πήγε και ήρθε δύο φορές στη Σπυριδούλα για να μου φέρει ότι έλειπε. Τη μία μάλιστα φορά που τον έστειλα για άνηθο, ο καημένος μέχρι να πάει εκεί το είχε ξεχάσει και λέει στην Σπυριδούλα “θεία η μαμά θέλει κάτι αλλά εγώ τώρα ξέχασα τι ήταν”, με αποτέλεσμα να σκάσουμε στα γέλια. Έτσι λοιπόν μέχρι το μεσημέρι που έφτασε ο λόχος ήταν όλα έτοιμα.

Η παρέα

Ήρθαν λοιπόν, στρώσαμε τραπέζι, κι αρχίσαμε να τρώμε να μιλάμε και να γελάμε. Ο μικρός ήταν από τη μία αγκαλιά στην άλλη, τον πείραζαν και αυτός γελούσε με την ψυχή του. Πειραζόμασταν και γελούσαμε όλοι σαν μικρά παιδιά (βοήθησε και το κρασάκι και η μπύρα). Περάσαμε υπέροχα, φάγαμε και το υπέροχο γλυκό και τις πεντανόστιμες πίτες που έφεραν τα κορίτσια και κάποιες ώρες μετά, ήρθε η στιγμή να φύγουν. Δώσαμε όμως υπόσχεση ότι αυτό θα το επαναλάβουμε πολλές φορές. Όταν έφυγαν ο Τάσος είπε “μαμά μου άρεσε πάρα πολύ που ήταν οι φίλοι μας εδώ, ήταν από τις ωραιότερες ημέρες”. Για μένα η ευτυχία στα μάτια του παιδιού μου ήταν η καλύτερη πληρωμή για την κούραση που ένιωθα στο σώμα μου. Οι ψυχές μας γέμισαν χαρά.

Σας ευσαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Σας αγαπώ πολύ!!!

1 Comment
 • blank
  Απόστολος Παπαγεωργίου
  Posted at 00:55h, 13 Δεκεμβρίου

  Αγαπητοί μας Φίλοι,
  σαν βιβλιόφιλος σας στέλνω μερικές πληροφορίες γιὰ το πως να εντοπίσετε ενδιαφέροντα βιβλία που θα μπορέσετε να ἐχετε σε ψηφιακή μορφή απ’ ευθείας γιὰ διάβασμα ἤ με “ψηφιακό δανεισμὸ”. από τις ΗΠΑ μέσω του INTERNET ARCHIVE.. Σαν δείγμα αναζήτησα με τις λέξεις κλειδιά “Island of Corfu” καὶ έβγαλε :
  https://archive.org/search.php?query=Island%20of%20Corfu
  μὲ πολλά βιβλία παλιά γιἀ άμεσο διάβασμα και κατέβασμα και τα νεώτερα όπως τα βιβλία των Durrel κλπ. γιὰ τὴν Κέρκυρα που είναι νεώτερα καὶ ἔχουν πνευματικὰ δικαιώματα καὶ δὲν μπορεί κάποιος να τα “κατεβάσει” αλλά μόνο να τα “δανειστεί ψηφιακά”. Ελπίζω νὰ σας φανοὺν ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
  Ασφαλώς ὁ Τασούλης χρειάζεται παιδικὰ βιβλία που είναι δύσκολο να βρεθοῦν πολλά σε ψηφιακὴ μορφή. λόγω των εμπορικών δικαιωμάτων των εκδοτών. Ίσως το γνωρίζετε ότι όλα τα ελληνικά σχολικά βιβλία εἰναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή στὸ :
  www. ebooks.edu.gr
  Αλλά υπάρχουν και μερικά ακόμη διαθέσιμα :
  https://www.openbook.gr ,
  https://free-ebooks.gr ,
  https://www.typosthes.gr/viral-news/80337_dorean-ilektronika-biblia-sta-ellinika-gia-katebasma-kai-online-diabasma ,
  Είναι μερικά που εντόπισα.με κόπο. Αν εντοπίσω καὶ ἄλλα θα σας τὰ κοινοποιήσω,
  Φιλικώτατα,
  Αποστόλης