Χριστουγεννιάτικος στολισμός | Μόνοι στο Μαθράκι
1139
post-template-default,single,single-post,postid-1139,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-13

Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μαμά και γιος ανασκουμπωθήκαμε και ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού μας. Είναι κάτι που από τότε που ήταν η Μαρία και ο Χρήστος μικρά, κάνουμε ευλαβικά και με πολύ κέφι, όπου και αν βρισκόμαστε, όπως και αν είναι η κατάσταση. Έτσι λοιπόν το έθιμο συνεχίστηκε με τον Τασούλη, αρχικά με τη βοήθεια από τα αδέρφια του τα περασμένα χρόνια, αλλά τώρα πια λέει είναι μεγάλος και μπορεί να το κάνει μόνος του.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός περασμένων χρόνων

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην ΑμερικήΧριστουγεννιάτικος στολισμός στην ΑσπροβάλταΧριστουγεννιάτικος στολισμός στη Γερμανία

Όπως βλέπετε και όπως σας είπα πιο πριν, ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι κάτι που διασκεδάζουμε πολύ εγώ και τα παιδιά. Φέτος, όπως και πέρυσι, μας λείπουν τα μεγάλα. Η Μαρία και ο Χρήστος μας. Δεν μπορώ να σας πω ότι δεν με πειράζει. Είναι σα να λείπει η μισή μου καρδιά. Αλλά μου φτάνει να ξέρω πως είναι καλά. Κι ευτυχώς που υπάρχει και το ίντερνετ και βλεπόμαστε πολύ συχνά.

Στολισμός στο Μαθράκι

Φέτος λοιπόν είμαστε στο νησάκι μας. Και αφού έχουμε και την αυλή και γενικότερα το χώρο, είπαμε να κάνουμε λίγα παραπάνω. Φορτωθήκαμε λοιπόν λαμπάκια και στολίδια και ξεκινήσαμε. Το δέντρο το ανέλαβε ο Τάσος μόνος του, αφού εγώ και η γιαγιά Μαρία τον βοηθήσαμε με το στήσιμο και τα λαμπάκια. Έβαλε όλα τα στολίδια λοιπόν επάνω στο τραπέζι και ξεκίνησε. Ήταν πολύ χαρούμενος και φυσικά είχαμε Χριστουγεννιάτικο τραγούδια να ακούγονται όπως κάνουμε κάθε χρόνο όταν στολίζουμε.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Μαθράκι

Εγώ με τη γιαγιά αναλάβαμε τα λαμπάκια έξω στην αυλή και περιμέναμε να σκοτεινιάσει για να δούμε πως φαίνονται. Έτσι λοιπόν όταν ήρθε το βραδάκι, τρέξαμε και οι τρεις έξω και η χαρά στα μάτια του Τασούλη ήταν απερίγραπτη. Τώρα πλέον περιμένουμε μόνο τον Αη Βασίλη να δούμε τι δώρα θα μας φέρει φέτος! Εμείς όμως έχουμε το πολυτιμότερο δώρο..ο ένας τον άλλον και την υγεία μας!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.