Χριστούγεννα στο Μαθράκι | Μόνοι στο Μαθράκι
1196
post-template-default,single,single-post,postid-1196,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-13
Χριστούγεννα στο Μαθράκι

Χριστούγεννα στο Μαθράκι

Η περσμένη εβδομάδα ήταν γεμάτη όμορφες στιγμές και ήρθε η ώρα να τις μοιραστώ μαζί σας. Πως περάσαμε λοιπόν τα Χριστούγεννα στο Μαθράκι;

Η επίσκεψη στην Κέρκυρα

Είχα υποσχεθεί λοιπόν στον Τασούλη ότι τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα θα πηγαίναμε οι δυο μας στην Κέρκυρα να δούμε το στολισμό, να γυρίσουμε στα μαγαζιά και να περάσουμε όμορφα μαμά και γιος. Έτσι λοιπόν και έγινε. Τη Δευτέρα πήραμε το καραβάκι και πήγαμε στην πόλη. Το πρώτο φυσικά που κάναμε ήταν να φάμε τον καθιερωμένο πια γύρο που τόσο πολύ περιμένει ο Τάσος σε κάθε επίσκεψή μας στην Κέρκυρα. Σειρά είχε μια βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που ήταν στο δημαρχείο της πόλης. Εκεί μαζί με την Ευγενία βγάλαμε φωτογραφίες, χορέψαμε, γελάσαμε, ήπιαμε ζεστό κρασάκι, μιλήσαμε στον Άγιο Βασίλη και περάσαμε υπέροχα. Συναντήσαμε και τον κύριο Τάσο Μπούα ο οποίος κάθε φορά φροντίζει για τη διαμονή μας στην πόλη και γενικά μας στηρίζει όσο και όπως μπορεί.


Κάλαντα

Γυρίζοντας στο νησάκι μας, ο Τάσος περίμενε πως και πως να ξημερώσει παραμονή για να πάει να πει τα κάλαντα για πρώτη φορά στη ζωή του. Βλέπετε, ζώντας στη Γερμανία δεν είχε αυτή την ευκαιρία πριν. Έτσι λοιπόν, πρωί πρωί της Παρασκευής ετοιμαστήκαμε και ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στα σπίτια της γειτονιάς με τελική στάση το καφενείο στο λιμάνι. Χάρηκαν όλοι που φέτος υπήρχε έστω ένα παιδάκι να τους πει τα κάλαντα, μας υποδέχτηκαν με χαρά και κέρασαν τον Τασούλη γλυκά και φυσικά ο μικρός καταχάρηκε και με τα χρήματα που μάζεψε αν και από πριν έλεγε “μαμά εμένα δε με πειράζει κι αν δε μου δώσουν τίποτα, εγώ για το καλό το κάνω”.

 

Χριστούγεννα

Την ημέρα των Χριστουγέννων ήμασταν καλεσμένοι στο Χρήστο και την Αλεξάνδρα κι εκεί θα ήταν και η άλλη Αλεξάνδρα (πολύ συνηθισμένο όνομα στο νησί) με τον Τάσο. Όλοι καλοί γείτονες και φίλοι. Φάγαμε, ήπιαμε, γελάσαμε και το απόγευμα επιστρέψαμε στο σπίτι μας γεμάτοι από αγάπη και πνεύμα Χριστουγέννων.

blankblank

Ο άνθρωπος δε θέλει πολλά να είναι ευτυχισμένος. Την οικογένειά του, λίγους καλούς φίλους που γίνονται οικογένεια, αγάπη που θα δώσεις απλόχερα και θα σου έρθει 1000 φορές πίσω και πολλά χαμόγελα!! Το μόνο που μου έλειπε ήταν η Μαρία μου και ο Χρήστος μου, τα παιδάκια μου. Μπορεί να μιλάμε συνέχεια, μπορεί να τους βλέπω σε βιντεοκλήσεις, αλλά θα έδινα τα πάντα να μπορούσα να τους πάρω μια αγκαλιά αυτές τις μέρες. Μου αρκεί όμως που ξέρω πως είναι καλά!

Έτσι λοιπόν περάσαμε τα πρώτα μας Χριστούγεννα στο Μαθράκι. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά σε όλους και να είμαστε όλοι και του χρόνου γεροί !!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.